Oxygen Blue

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ιστορική μέρα,με συγκίνηση και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία στο ασκητήριο του Αγίου Γρηγορίου !

Σχόλιο του Γρηγόρη Γ. Καλύβα

Πολλά έχουν ειπωθεί για το περιεχόμενο των Μετεώρων .

Το γεγονός ότι αυτήν την ώρα τελείται Θεία Λειτουργία , μετά από περίπου πενήντα έτη , στην σκήτη του Αγίου Γρηγορίου , στην περιοχή Κοφινιών (πλησίον του ησυχαστηρίου Αγίου Αντωνίου), χοροστατούντων των Καθηγουμένων της Ι.Μ. Μεγάλου Μετέωρου, Ι.Μ. Αγίας Τριάδας και Μοναχών των Ι.Μ. των Μετεώρων, αποτελεί την απάντηση ότι τούτος ο τόπος είναι ιερός και αγιασμένος και εκείνο που χρειάζεται είναι προστασία !!!
Να τονίσουμε πως για την ανάβαση στο ασκητήριο μοναχών και προσκυνητών , συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καλαμπάκας διά των εκπαιδευμένων υπαλλήλων που διαθέτει ώστε η προσέγγιση στο κοίλωμα του βράχου όπου το ιερό ασκητήριο να γίνει με απόλυτα ασφάλεια , καθότι βρίσκεται σε ύψος πενήντα μέτρων χωρίς να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης πέραν της αναρρίχησης.
Αυτά είναι τα Μετέωρα , ένας χώρος που αναβλύζει αγιότητα , ιστορία , παράδοση , πνευματικό πλούτο και που αποτελούν όλα αυτά τα μείλια της περιοχής μας , της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας !!!.

Πράγματι πρόκειται για μια ιστορική μέρα !!


                         


Πραγματοποιήθηκε με συγκίνηση και κατάνυξη Θεία Λειτουργία, από τους Καθηγουμένους και των Μοναχών των Ιερών Μονών των Μετεώρων, μετά από πενήντα περίπου χρόνια, στη σκήτη του Αγίου Γρηγορίου στην περιοχή Κοφινιών στο Καστράκι Καλαμπάκας, πλησίον ησυχαστηρίου Αγίου Αντωνίου. (η σκήτη βρίσκεται σε ύψος πενήντα μέτρων και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω αναρρίχησης)
Η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας ήταν δεδομένη στην πραγματοποίηση αυτού του ιστορικού γεγονότος, καθότι διαθέτει άριστα εκπαιδευμένους Υπαλλήλους σε θέματα που αφορούν την επέμβαση της, σε ότι συμβάν κληθούν να συνδράμουν στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου