Oxygen Blue

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η άποψη του Φιλοζωικού Συλλόγου "Η Στέγη" για τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα



Την άποψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Η Στέγη» για τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κτενάς.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Ως Φιλοζωικός Σύλλογος μας ζητήθηκε να πάρουμε θέση βάσει του εγγράφου ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ που αρχικά έχουν υπογράψει οι : 1)Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας
2)Ποδηλατικός Σύλλογος Καλαμπάκας και 3)Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μετεώρων "Ο Σαλαμπριάς".
Θεωρούμε ότι πρέπει να διατυπώσουμε και δημόσια την άποψη και η απάντησή μας σε λίγες γραμμές έχει ως εξής:
Κάθε νόμος κυριαρχεί της άποψης, αλλά πριν ψηφιστεί κάποιος, ακούγονται οι απόψεις όλων τών εμπλεκομένων πλευρών γίνονται διαβουλεύσεις και εισηγήσεις.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι εάν καθίσουμε όλες οι πλευρές και συζητήσουμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και προπάντων δημοκρατικό διάλογο, η λύση είναι στη μέση για όλους και όχι πιάνοντας τα άκρα.
Εννοείται ότι στον διάλογο για το εν λόγω θέμα θα συμμετέχουν και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία έχουν κάνει άπειρα ρεπορτάζ για το χώρο των Μετεώρων και σίγουρα έχουν ακούσει πολυσυλλεκτικές και περισσότερες γνώμες από τον καθένα μας.

Έτσι λοιπόν πιστεύουμε αφού θα υπάρχει πρόγραμμα επίσκεψης και για αναρριχητές με χρονοδιάγραμμα κ.λπ. και όχι να πάει όπου νά 'ναι για αναρρίχηση ο καθένας και μετά να μη ξέρουν οι αρμόδιοι που να τον ψάχνουν αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι, τότε σίγουρα ο ιερός χώρος των Μετεώρων μπορεί να δεχτεί κι αυτή την εκδήλωση.

Τα Μετέωρα είναι για όλους, και τα μοναστήρια για τους Μοναχούς και τις Μοναχές, όπως εμείς έχουμε τα σπίτια μας.
Αρκετοί κερδίζουμε και μόνο με το όνομα Μετέωρα ή εξασκώντας κάποιο επάγγελμα στον χώρο των Μετεώρων, και συντηρούνται έτσι αρκετές οικογένειες.
Επιτρέπονται επισκέψεις εκτός των Μοναστηριών όλες τις ώρες.
Διώχτηκε κανείς;
Όχι. Ούτε καν από τη γνωστή ....πέτρα χρόνια τώρα... που έχουν επισκεφτεί τόσοι και τόσοι ακατάλληλες ώρες.


Και τελευταίο παράδειγμα να φέρουμε τα αδέσποτα, τα οποία τριγυρίζουν έξω από τα Μοναστήρια, που αντί να τα διώξουν -μιας και κάποιοι δεν εξισώνουν τα σκυλιά με τον άνθρωπο-, αντιθέτως Μοναχοί και επισκέπτες τα συντηρούν και τα περιθάλπουν.
Αυτός είναι ο πολιτισμός και πολιτισμένα μπορούμε να χωρέσουμε όλοι.

Για το Φιλοζωικό Σύλλογο Καλαμπάκας "Η ΣΤΕΓΗ"
Κτενάς Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου